Швейцария спечели бронзовия медал в олимпийския турнир по кърлинг при мъжете, след като в директния сблъсък се наложи с 5:4 над Швеция. Капитанът на швейцарците Ралф Щокли реализира две точки в 10-ия и финален енд на мача, след като преди него колегата му от Швеция Никлас Един се провали. Така швейцарците добавиха бронзов медал след шампионската титла на Игрите в Нагано през 1998-а и още един бронз в Солт Лейк Сити четири години по-късно.

По-късно защитаващият титлата си отбор на Канада излиза в мач за златните медали срещу отбора на Норвегия. Швеция беше първият отбор в този мач, който реализира повече от една точка с два камъка, а в петия енд водеше в резултата с 3:2.

Тяхната добра игра продължи и в деветия енд, когато имаха аванс от 4:3 и четири камъка пред себе си. Но капитанът им Един изпрати и четирите извън хауса. Швейцария обаче избра да се откаже от точка и в 10-ия енд най-напред Един изстреля своя камък пак в аут. След него капитанът на тима от Алпите спечели по перфектен начин две точки и измъкна бронзовите медали.