Швейцарецът Нилс Хинтерман и канадецът Камерън Аликзандър разделиха първото място в спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Квитфиел (Норвегия).

Хинтерман и Аликзандър финишираха с равно най-добро време по трасето от 1:44.42 минута. 

26-годишният швейцарец записа нов подиум в дисциплината за сезона след третите места в Бормио и във Вал Гардена през декември, както и втора победа за Световната купа след дебютния си успех в алпийската комбинация във Венген на 13 януари 2017 година.

За 24-годишния канадец, който стартира с номер 39, пък това беше първа победа в кариерата му. Той участва в едва 14-о състезание от Световната купа, като най-доброто му класиране досега беше десето място в спускането отново в Квитфиел на 7 март 2020 година.   

Олимпийският първенец от Сочи 2014 и бронзов медалист от зимните игри в Пекин през миналия месец Матиас Майер (Австрия) остана на 12 стотни от секундата. 

Действащият олимпийски шампион Беат Фойц (Швейцария) се нареди четвърти на 19 стотни от секундата. 

Носителят на големия Кристален глобус за 2020 година Александър Омод Килде (Норвегия) завърши пети на 20 стотни, а олимпийският вицешампион от Пекин 2022 Йоан Кларей (Франция) финишира шести на 57 стотни от секундата.  

Килде остана начело в класирането за малката Световна купа в спускането с 490 точки, на 3 точки пред Фойц, който спечели трофея в предишните четири сезона. Трети е Майер с 462 точки.  

В генералното класиране Марко Одермат (Швейцария), който днес финишира 15-и на 91 стотни зад Хинтерман и Аликзандър, продължава да води убедително с 1216 точки, следван от Килде с 870 и Майер със 752 точки.