Телевизионен екип на шведска телевизия ще отразява турнира по фигурно пързаляне в края на ноември за Купа „Денкова-Стависки“ в столичния Зимен дворец на спорта. 21 нации са потвърдили участие, като в последния момент е приета заявка на силен състезател от Беларус.

Фигуристите ще бъдат настанени в 4-звезден хотел, близо до залата.

За България при мъжете на леда ще излязат Манол Атанасов и Ясен Петков, които се прибират у нас специално за състезанието. Манол идва от САЩ, а Ясен от Канада.

Най-голямо присъствие на турнира ще има от клуба на Албена и Максим, където при по-младите състезатели вече се открояват таланти със сериозни заявки за бъдеще.

Генералният секретар на БФК Христо Турлаков ще бъде съдия във всички категории. Преди години той се състезаваше за България заедно със звездата Иван Динев, които от години живее в САЩ.

Албена Денкова участва в организацията на турнира, въпреки натоварената си програма и участие в Ледников период- шоуто на руския Първи канал. Тя прави всичко възможно да се прибере в България за състезанието.

Всички любители на ледената феерия могат да подкрепят нашите състезатели и да се насладят на високо спортно майсторство при вход свободен в Зимния дворец. Турнирът стартира на 29-ти ноември.