Европейският шампион Швеция постигна трета победа в олимпийския турнир по кърлинг при мъжете и се изравни с лидера Канада на върха в класирането.

В срещата от четвъртата сесия шведите се наложиха с 10:4 над тима на САЩ и остават с максимален актив от 3 победи от 3 срещи. 

"Трите корони изиграха много силен първи енд, в който успяха да оставят 4 камъка в къщата, а след победа и във втория енд се откъснаха с 5:0 напред в резултата. До края на двубоя шведите, водени от опитния си капитан Никлас Един, не допуснаха никакви колебания в играта си и стигнаха до убедителния успех.

Доста по-равностоен бе сблъсъкът между Дания и Италия, завършил с победа с 6:4 за "червения динамит".

Скандинавците се представиха отлично в първите три енда, в които поведоха с 4:1, а след нов двуточков енд в предпоследната серия поведоха с 6:3. Италия взе последната част с 1:0, но това не бе достатъчно на "скуадрата" и тя допусна втора загуба.

Норвегия взе първа победа в турнира, след като се наложи със 7:5 над тима на Република Корея и така остави домакините като единствен тим без успех до момента.

Срещата се реши в последния енд, когато Томас Улсруд успя да прати камък най-близо до центъра на хауса и така осигури спечелването на енда, а с това и на мача.

По-късно днес предстои още една сесия в надпреварата при мъжете./БТА