Отборите на Швейцария и Швеция се класираха за следващата фаза на Световното първенство по хокей на лед, след като постигнаха победи и във втория кръг в група А. Швейцарците надделяха над Беларус с 2:1, а шведите разгромиха Франция с 9:0. Двата отбора имат вече актив от 6 точки, докато Беларус и Франция са без точка.

Никлас Бакстрьом вкара два гола за разгромния успех на "тре кронур", а Кени Йонсон, Александър Едлер и Матиас Вайнхандел се отличиха с гол и две асистенции. Патрик Хорнквист, Никлас Валин, Тони Мартенсон и Роберт Нилсон също записаха името си сред голмайсторите.

Жулиен Шпрунгер реализира два гола при числено превъзходство и донесе победата на Швейцария над Беларус с 2:1. И при двата гола асистент бе Тибол Моне. Константин Колцов вкара гола за беларусите за 1:1 през втората част.

С гол на Тууомо Рууту в продължението Финландия надделя над Норвегия с 3:2 и оглави еднолично група С с 6 точки. Рууту се разписа в 1:27-та минута на овъртайма и осигури класирането на Суоми за следващата фаза. Юси Йокинен и Виле Пелтонен вкараха останалите два гола за победителите, а Мортен Аск и Андерс Бастиансен се разписаха за норвежците.

Майкъл Хакерт отбеляза два гола за изненадващия успех на Германия над Словакия с 4:2. Щефан Ущорф и Марко Щурм също бяха точки на германците, които за първи път побеждават световен шампион. Юрай Колник и Иван Черник отбелязаха за словаците.