Президентът на БФ Кънки Албена Денкова взе решение сестра й Ина Демирева заедно с партньора си Юрий Куракин да не пропускат Европейското по фигурно пързаляне в Загреб. Шампионатът стартира на 21-ви януари, а малко преди Нова година Ина получи на тренировка дълбока прорезна рана в бедрото, след като едната кънка на Юрий се заби в крака й при сложно изпълнение.

Сестрата на Денкова не е възстановена на 100 %, но при отсъствие от състезанието ще загубим правото на съдия при танците за шампионата на Стария континент догодина. За Ина и Юрий в Загреб е първата изява при мъжете и жените, дуетът досега се състезаваше само при юношите и девойките. По регламент в последната година те имат право да се пързалят на турнирите и в двете категории, а от следващия сезон вече само при сеньорите. Ина и Юрий летят за Загреб направо от Москва заедно с треньорката си. Соня Радева и Найден Боричев, които ще ни представят в категориите жени и мъже с треньора Даниела Величкова в събота на 19-ти от София летят през Прага за столицата на Хърватия.

Съдиите Рая Бакалова/танци/, Георги Димков/мъже/ и Зоя Йорданова/спортни двойки/ ще отпътуват на следващия ден, отново през Чехия.

Не можем да се надяваме на добри резултати от това Европейско по фигурно пързаляне, но успех би било, ако всичките ни участници се класират за волна програма.