Мъжката щафета на България завърши на 15-о място в  състезанието на 4 по 7,5 километра от Световната купа по биатлон в Хохфилцен (Австрия). Красимир Анев, Антон Синапов, Владимир Илиев и Иван Златев  бяха задминати от Русия след последната стрелба на четвъртия  пост.

В нея Иван Златев трябваше да направи три наказателни обиколки. Преди това Синапов и Илиев също въртяха по една наказателна  обиколка, а четиримата използваха и общо 13 допълнителни  патрона. 

Руснаците в състав Максим Цветков, Тимофей Лапшин, Дмитри  Малишко и Антон Шипулин триумфираха с време 1:16:14.8 часа, след  като единствено Лапшин на втория пост използва един допълнителен патрон, за да свали петте мишени от положения легнал.

На второ място завърши квартетът на Франция, който използва  общо четири допълнителни патрона и финишира на 20.2 секунди зад  победителите.

Трети се нареди тимът на Норвегия с десет допълнителни  патрона и изоставане от 27.9 секунди. Това беше първото от шестте щафетни състезания при мъжете от Световната купа за сезона./БТА