Мъжката щафета на Норвегия спечели последния старт за сезона на 4 по 7.5 километра от Световната купа по биатлон в Холменколен (Норвегия) и завоюва малкия кристален глобус в тази дисциплина.

Отборът в състав Ларс Хелге Биркелан, Хенрик Л'Абе-Лунд, Тарей Бьо и Йоханес Тингес Бьо изминаха трасето за 1:13.13,7 час. Норвежците използваха само 3 допълнителни патрона, не влязоха в наказателна обиколка, а Йоханес Тингес Бьо финишира с флага на Норвегия.

На второ място на 50.3 секунди завърши квартетът на Австрия с пет допълнителни патрона, а на трето място е Русия на 56.9 секунди с четири допълнителни патрона. Двата тима също не допуснаха наказателни обиколки.

Антон Шипулин излезе втори след последната стрелба на последен пост, но на последното изкачване беше изпреварен от Юлиан Еберхард и финишира трети.

България в състав Красимир Анев, Антон Синапов, Владимир Илиев и Димитър Герджиков завърши на 19-о място. Българите използваха 11 допълнителни патрона, а Илиев и Герджиков въртяха по една наказателна обиколка.

Красимир Анев даде отличен старт на България, след като не допусна грешка в стрелбата и не използва допълнителни патрони, но на трети пост Илиев влезе в наказателен рунд още в първата стрелба.

Българският квартет завърши на 6:44.2 минути зад Норвегия.

Последните стартове от Световната купа по биатлон са през следващата седмица в Тюмен (Русия). /БТА