Австрийката Марлиз Шилд спечели слалома в хърватската столица Загреб, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени.

Това е трета поредна победа на Шилд на слалом и четвърта за този сезон. Тя бе най-бърза в първия манш, който премина при гъста мъгла и доведе до доста падания, в това число и на американката Линдзи Вон. Това бе трето падане на Вон в трети пореден слалом.

Марлиз Шилд бе най-бърза и във втория манш, който се проведе на електрическо осветление и условията бяха еднакви за всички участнички.

Шилд спечели слалома в Загреб с време 2:01.80 минути, следвана от Мария Рийш /Германия/ - 2:02.55 минути, Мануела Мьолг /Италия/ - 2:02.88 минути, и др.

Водачката за световната купа Рийш за четвърти път през този сезон се класира на второ място в слалом. След 15 старта Мария Рийш е начело в генералното класиране за световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени с 833 точки, следвана от Линдзи Вон /САЩ/ - 647 точки, Елизабет Гьоргъл /Австрия/ - 483 точки.

Марлиз Шилд е начело в класирането за малката световна купа на слалом след пет старта с 400 точки, следвана от Мария Рийш - 320 точки, Таня Путиайнен /Финландия/ - 300 точки, и др.