Австрийката Марлис Шилд спечели слалома в чешкия зимен център Шпиндлерув Млин, валиден за Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите.

Шилд успя да победи с общо време от двата манша 1:46,35 минути. Австрийката не изпусна първото място в нито един от двата манша. След нея на втора позиция с изоставане от 0,32 секунди финишира словачката Вероника Зузулова, която след първия манш бе трета.

На почетната стълбичка се качи и германката Мария Риш, която финишира трета с изоставане от 1,18 секунди, въпреки че след първия манш заемаше незавидната 15-а позиция. Втората от първия манш Фрида Хансдотер направи лош втори манш и остана на 7-мо място в крайното класиране.

Това е трета победа за Марлис Шилд през този сезон, след като спечели състезанията в Райтералм и Панорама. Лидер в генералното класиране за световната купа е друга австрийка Никол Хосп, която не успя да финишира в днешния втори манш на слалома в Шпиндлерув Млин. След нея в подреждането следват германката Мария Риш и американката Линдзи Вон.