Микаела Шифрин от САЩ даде най-доброто време в първия манш на слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Флахау, Австрия.

Американката премина трасето на пистата кръстена на Херман Майер за 54.04 секунди, с което остана на 0.08 пред Уенди Холденер (Швейцария), докато тройката на само 0.14 зад Шифрин затвори лидерката в генералното класиране за Световната купа Петра Влъхова (Словакия).

Единствената друга състезателка, която успя да загуби по-малко от секунда спрямо Шифрин в първия манш бе представителката на домакините Катарина Лийнсбергер, коята има пасив от 0.33 преди второто минаване на трасето.

Вторият манш на нощния слалом във Флахау, който е смятан за „Перлата в короната“ на Световната купа при дамите започва в 21:45 часа българско време. В него участие ще вземат 31, вместо 30 състезателки, тъй като Сара Раск (Швеция) и Настасиа Ноенс (Франция) записаха равно 30-то време в първия манш.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.