Шампионката в гигантския слалом от Пьонгчанг 2018 Михаела Шифрин беше на върха на щастието след спечелването на втората си олимпийска титла. Фаворитката от САЩ оправда очакванията, макар че по думите ѝ успехът не дошъл никак лесно.

"Вторият манш беше луд. Рискувах максимално, дадох всичко от себе си. Страхотно е", възкликна Шифрин. "Заради забавянето в програмата най-важното беше да запазиш спокойствие, да не се поддадеш на напрежението. Имахме допълнителни дни и в тях тренирах много здраво. С всеки ден се чувствах по-добре. Увереността ми нарастваше, а формата ми се подобряваше. На старта днес въобще не бях нервна. Исках просто да дам най-доброто от себе си и да видя какво ще стане. След първия манш, в който бях втора, си казах, че нищо не е свършило и има още едно спускане, в което трябва да бъда максимално бърза. Получи се и съм много щастлива", добави американката.

Поздравилата се със сребърния медал Рагнхилд Мовинкел (Норвегия) заяви: "Невероятно е. Просто изключително. Момчетата в спускането по-рано днес (Аксел Лунд Свиндал и Киетил Янсруд) взеха злато и сребро, а аз успех да ги последвам и също да се кача на подиума. Дадох най-доброто от себе си и спечелих сребро, просто нямам думи. Надявам се да спечелим още отличия в следващите състезания".

Бронзовият медал в дисциплината остана за Федерика Бриньоне от Италия. "Бях много нервна. Опитах да карам възможно най-добре. Второто ми спускане не беше перфектни, но просто се молех времето ми да е силно и да бъда възможно най-напред, когато финиширам. Видях, че изоставам на 7 стотни зад Мовинкел и си помислих, че ще изпусна медала. Много съжалявам за Мануела (Мьолг, която водеше след първия манш, но остана осма в крайното класиране), защото сме много добри приятелки", коментира Бриньоне.