Американката Mикаела Шифрин спечели слалома пред родна публика в Килингтън, щата Върмонт, четвърти старт за сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Шифрин, която е носителка на Големия Кристален глобус за миналия сезон, беше най-бърза и в двата манша и триумфира с общо време 1:40.91 минута. 

22-годишната американката постигна 32-а победа за Световната купа в кариерата си и 26-а в тази дисциплина. Тя спечели слалома в Килингтън и през миналата година, когато надпреварата се завърна в американския зимен център за пръв път след 1978 година.

Петра Влъхова от Словакия, която триумфира в първия слалом за този сезон, остана втора на 1.64 секунди. Трета на 2.67 секунди финишира Бернадете Шилд (Австрия). Швейцарката Уенди Холденер, която беше втора след първия манш, не успя да завърши втория.

В генералното класиране за СК след четири старта Шифрин води с 305 точки. В класирането следват Петра Влъхова с 221 точки и Виктория Ребенсбург (Германия) с 200 точки.

В подреждането за малкия глобус в слалома след две състезания Шифрин и Влъхова са начело с по 180 точки. Следващите стартове от СК при жените са в Лейк Луис (Канада) следващия уикенд./БТА