Американската звезда в ските Микаела Шифрин се блъсна в предпазните мрежи, след като загуби контрол при приземяване след скок в спускането от Световната купа днес на трасето в Кортина д’Ампецо. Въпросното трасе ще бъде домакин на стартовете от Зимните олимпийски игри през 2026-а година в Милано. 

За момента страховете, че Шифрин има сериозна травма на коляното не се потвърждават. Тя е била откарана за пълни медицински изследвания в най-близката клиника. 

"Микаела Шифрин беше откарана с линейка в клиниката в Кортина и се преценява колко сериозно е въпросното нараняване на левия крак. Първоначалният анализ показва, че предните кръстни връзки и страничните кръстни връзки изглеждат непокътнати. Предстоят допълнителни прегледи и ще дадем всички нужни подробности", каза екипът на Шифрин в изявление, разпространено до медиите. А самата тя написа в профилите си в социалните мрежи: "Благодаря на всички за подкрепата!".

Веднага след като се заби в снежната пряспа, беше видяно как левият й крак е високо вдигнат, а в същото време и две ръце се размахват. След това парамедиците на трасето се погрижиха всичко да бъде наред по отношение на първата помощ. Чак след това е била откарана в болницата.

Шифрин има 95 победи в Световната купа и очакванията са да доминира и през този сезон. Още повече, че най-сериозната й опонентка Петра Влъхова (Словакия) се контузи и е аут до края на сезона. / БТА