Микаела Шифрин завоюва победа №81 за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като спечели първия от двата слалома в Загреб. За американката това е пети пореден и общо седми успех от началото на сезона. Само още един я дели от постижението на великата й сънародничка Линзи Вон. Лидер в тази класация е легендарният швед Ингемар Стенмарк, който има 86 победи.

27-годишната Шифрин поведе след първия манш и след стабилно каране във втория не остави шансове на конкурентките, финиширайки първа с общо време 1:36.42 минути. Петра Влъхова от Словакия се нареди след нея с изоставане от 0.76 секунди, а призовата тройка затвори шведката Анна Свен Ларсон на 1:21 минута след победителката.

С успеха в Загреб Шифрин увеличи аванса си на върха в генералното класиране за Световната купа. Американката има 975 точки, Влъхова е втора с 586, пред швейцарката Уенди Холденер с 495 точки и др.

За малката Световна купа в слалома Шифрин е начело с 525 точки пред Холденер (420) и Влъхова (360).

Сезонът при дамите продължава още утре с втория слалом в Загреб, чиито маншове ще стартират съответно в 16:00 и 19:00 часа българско време. В него Шифрин ще има първи шанс да се изравни с Вон по брой победи в Световната купа.