Шампионът Питсбърг Пингуинс се класира за плейофите в НХЛ след победата си с 4:1 над Филаделфия Флайърс в среща от редовния сезон.

Ню Джърси Девълс и Бъфало Сейбърс също спечелиха място в плейофите на Изток, а Финикс се класира за пръв път след 2002 година в плейофите на Запад.

Сидни Кросби направи три асистенции за пингвините, които се изравниха с равен брой точки с Ню Джърси на върха в Атлантическата дивизия.

Отборът на Ню Джърси за 13-та поредна година ще играе в плейофите, а тази нощ победи Монреал с 4:2.

Бъфало, лидер в Североизточната дивизия, се класира за плейофите за пръв път от 2007 година насам, след като разгроми със 7:1 Тампа Бей. Вратарят Патрик Лалиме направи 22 спасявания и записа победа номер 200 в кариерата си.

Детройт също са сигурен участник в плейофите, след като победиха Нешвил с 1:0 след изпълнение на дузпи. Никлас Кронвал донесе победата на Ред Уингс в 11-то изпълнение на дузпа.

Шампионът от 2008 година Детройт е на шесто място на Запад с 8 точки пред 9-ия Калгари, а Нешвил са на пето място. Това е пета поредна победа за червените криле и осма от 9 мача.

С два гола на Лий Стемпняк Финикс победи Колорадо с 6:2 и се класира за плейофите. Финикс, втори в тихоокеанската дивизия, достигна границата от 100 точки за пръв път в своята история.

Вашингтон може да спечели Източната конференция, ако запише поне точка срещу Калгари в неделя. Столичани може да постигнат това и при загуба на Ню Джърси срещу отбора на Филаделфия, който се бори за класиране в плейофите.


Резултатите от Националната хокейна лига на САЩ и Канада:

Бостън - Калгари - 5:0
Питсбърг - Филаделфия - 4:1
Бъфало - Тампа Бей - 7:1
Торонто - Ню Йорк Рейнджърс - 3:2 след продължение
Монреал - Ню Джърси - 2:4
Отава - Флорида - 3:2
Каролина - Атланта - 0:4
Кълъмбъс - Ню Йорк Айлъндърс - 3:4 след продължение
Нешвил - Детройт - 0:1 след дузпи
Финикс - Колорадо - 6:2
Сан Хосе - Ванкувър - 4:2
Лос Анджелис - Далас - 1:4