Шампионът на Националната хокейна лига – Чикаго Блекхоукс изигра един от най-добрите си мачове напоследък, след като разби гостуващия Анахайм Дъкс с 4:2. „Патетата“ се намираха в серия от 8 поредни победи, с която се изкачиха на върха в Западната конференция, но „ястребите“ успяха да съкратят аванса им до 4 точки.

Освен всичко друго домакините излязоха от дупката, в която бяха изпаднали през изминалите седмици.

Много силно за Чикаго се представи ветеранът Мариан Хоса, който приключи с два гола на сметката си, докато защитникът Никлас Хялмарсон се отличи с две асистенции.

Блекхоукс дръпна с два чисти гола още в първия период, в средата на който Хоса откри, докато отборът му бе с човек по-малко на леда заради наказание. Двамата с Джонатан Тоус организираха бърза контраатака и докато капитанът увлече двамата защитници, словакът с нисък удар до лявата греда откри.

Три минути преди края на третината Крис Верстийг също успя да огорчи вратаря Йонас Хилер след хубав изстрел от бекхенд.

„Ястребите“ наглед предрешиха всичко в средата на третата част с гол на Брайън Бикел за 3:0, но Анахайм за малко повече от минута наниза две шайби. Първо голямата им звезда Райън Гецлаф изненада Кори Крофърд с китков удар, а няколко атаки по-късно Кайл Памиери намали до 3:2.

Гостите рискуваха всичко в заключителните минути и извадиха вратаря си за сметка на още един полеви играч, което позволи на Хоса 8 секунди преди края да отбележи на празна врата.

В другия мач от тази нощ Кълъмбъс Блу Джакетс разпиля Вашингтон Кепитълс с 5:1. С две попадения за победителите се отличи дясното крило Кам Аткинсън.