Джейдън Шварц вкара два гола, а Джордан Бинингтън направи 25 спасявания на вратата на Сейнт Луис за успеха с 4:1 над Уинипег, което е осма поредна победа за Блус през сезона.

Райъл О'Райли и Робърт Томас също се разписаха за победителите, а защитаващият титлата си отбор на Сейнт Луис подобри баланса си на 28 победи и 14 загуби (6 след продължения) и води с 8 точки пред Колорадо начело на Централната дивизия.

Никълъс Шор отбеляза единствения гол за Уинипег, а вратарят им Конър Хелебьок спаси 24 удара. Но това не им помогна да се измъкнат от петата загуба в последните 6 мача и заемат 4-о място в същата Централна дивизия.

Шварц изведе своите напред за 2:1 4:51 минути преди края на втората част , получил шайбата от Джордан Киру и я пратил между краката на вратаря на гостите. 30 секунди преди края на мача той се разписа на празна врата за 4:1.

Бостън се наложи с 3:2 над Бъфало с два гола в рамките на 18 секунди на Джейк де Брукс, отбелязани при числено превъзходство в третия период. Това е втора победа за Брюинс над този съперник през сезона. Дейвид Пастарнак вкара 29-ия си гол през сезона, а вратарят Туука Раск спаси 24 изстрела.

Айлендърс се наложи с 3:1 над Минесота и с 51 точки измести Питсбърг от 2-ата позиция в Столичната дивизия. Райън Пълок и Мат Мартин се разписаха в рамките на 1:37 минути в началото на третия период на мача. Том Куналски беше автор на първото попадение, а вратарят Семьон Варламов отрази 25 удара на вратата на победителите.

Тампа Бей се наложи с 2:1 над Детройт и има 44 точки, на 3 от 2-ия в Атлантическата дивизия, където е Торонто. Брейдън Пойнт донесе успеха на своите с гол при числено превъзходство в третия период на мача, а Лайтнинг записаха 16-а поредна победа над този съперник в редовния сезон.

Чикаго Блекхоукс се наложи с 3:2 след дузпи над Калъмбъс Блу Джакетс, а Джонатан Тейвс и Патрик Кейн бяха точни при дузпите. Чикаго обаче крепи дъното в Централната дивизия с 40 точки.

Филаделфия се справи с 2:1 като гост на Анахайм с гол на Кевин Хейс 3:53 минути след началото на допълнителното време и вече има 49 точки, които ги нареждат 4-и в Столичната дивизия. /БТА