Специалистът в спускането Марио Шайбер, който падна лошо днес по време на тренировката за старта от Световната купа в най-скоростната дисциплина в Шамони, Франция, е със счупена дясна ключица, счупен нос и фрактура на синусите.

Член на австрийската делегация заяви, че Шайбер е бил три минути в безсъзнание, преди да бъдат откаран в местна болница, но вече в съзнание.

"Добрата новина е, че при него няма кървене в мозъка", заяви лекарят на австрийския тим Мартин Грюбер, добавяйки, че Шайбер все пак е със счупена дясна ключица, нос и фрактура на синусите.

Неговият гръбнак, череп, ръце и крака обаче не са засегнати, сподели още Грюбер. Шайбер бе изнесен с хеликоптер от пистата "Верт" след инцидента, който се случи по-малко от седмица, след като неговия съотборник Ханс Грюгер получи сериозни контузии на главата след падане в Кицбюел.

27-годишния Шайбер, който се смята за един от най-добрите спускачи от новата генерация, загуби контрол върху ските си и се оплете в мрежата за сигурност. Австриецът няма да кара в съботното спускане от Световната купа във френския зимен център.