Северна Корея предложи на Юга преговорите за участието й в Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончанг да се състоят на 17 януари в граничното селище Панминчжон, в демилитаризираната зона на полуострова. 

Това съобщи днес южнокорейското министерство на националното обединение, цитирано от Ройтерс и ТАСС. Пхенян предложил работната среща да се състои в южнокорейската част на Панминчжон.

На срещата КНДР ще бъде представена от трима делегати под ръководството на заместник председателя на Комитета за мирно обединение на двете Кореи, Чон Чжон-су.

По-рано днес двете Кореи започнаха преговори в Панминчжон за плана на Севера да изпрати арт трупа на Зимните олимпийски игри другия месец.

Миналата седмица Северна Корея се съгласи да изпрати делегация на олимпиадата в рамките на споразумение за сближаване с Юга след месеците на напрежение заради нейната ядрена и ракетна програма. 

Затворената комунистическа страна казва, че делегацията ще включва и група дейци на изкуството, наред със спортистите, официалните лица и журналистите./БТА