Сейнт Луис Блус се доближи само на една точка от последното място в плейофите в Западната конференция, след като се наложи с 4:2 над Ванкувър.

Блус имат 79 точки и са в битка с още пет отбора за последното вакантно място в конференцията.

Дейвид Перон се разписа при числено превъзходство в третата част на мача и осигури успеха на Сейнт Луис. Ти Джей Оуши записа гол и пас срещу името си, а Блус има 8 победи в последните си 13 мача в лигата.

С попадение на Тод Уайти при дузпите Атланта Трашърс се наложи с 5:4 над Ню Йорк Рейнджърс, а Иля Ковалчук пък беше решаващият им играч, за да се върнат в мача след пасив от три гола, реализирайки хеттрик. Атланта обаче е на незавидното 13-о място на Изток и без шансове за участие във втората фаза.

С попадение на Саку Койву в 3:15 минута на продължението, Монреал се наложи с 3:2 над Тампа Бей. Канадският тим водеше с два гола в началото на третата част, но допусна изравняване и се наложи да търси победата в допълнителното време. За Монреал победата е много важна, тъй като те държат финалното 8-о място преди плейофите на Изток.

В Нешвил, щата Тенеси, местният тим спечели престижна победа, надвивайки с 3:2 над лидера на Запад Сан Хосе Шаркс. Радек Бонк вкара победния гол при числено превъзходство, а освен това се отличи и с пас за още едно попадение. Другите два гола бяха дело на Мартин Ерат и Грег Зенън, а за гостите от Сан Хосе отбелязаха Джо Павелски и Дивайн Сетогучи.

Резултатите от НХЛ:

Филаделфия- Флорида 2:4

Атланта- Ню Йорк Рейнджърс 5:4 след дузпи

Калъмбъс- Калгари 4:0

Монреал- Тампа Бей 3:2 след продължение

Нешвил- Сан Хосе 3:2

Далас- Лос Анджелис 0:1 след дузпи

Сейнт Луис- Ванкувър 4:2

Финикс- Едмънтън 3:2