Фамозен обрат и гол в последната минута на редовното време спаси Сейнт Луис Блус от отпадане от полуфиналите в Западната конференция на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ. 

Като гости "сините" надиграха първенеца от редовния сезон на Запад Колорадо Аваланш с 5:4 след продължение и намалиха изоставането си в серията на 2:3 победи. Сейнт Луис изоставаше с три попадения до средата на втория период, но гол на Робърт Томас 56 секунди преди края на редовните 60 минути доведе мача до продължение. В него в герой за шампионите от 2019 година се превърна Тайлър Бозак, който заби победната шайба 3:38 минути след старта на допълнителния период.

Домакините от Колорадо изглеждаха уверени в успеха с два гола на Нейтън МакКинън в първата третина, а четири минути след началото на втората Габриел Ландеског покачи на 3:0.

Сейнт Луис запази шансове с гол на Владимир Тарасенко в 15-ата минута на втората част, Робърт Томас намали на 2:3 точно 10 минути и 3 секунди преди края. 

Джордан Кироу доведе резултата до 3:3 при оставащи по-малко от пет минути, но точно 120 секунди след това МакКинън оформи хеттрика си.

Гостите обаче не се отказаха и с втория го на Томас в мача пратиха срещата в продължение, в което Бозак им донесе победата с удар почти от синята линия.

Шестият мач от серията е в Сейнт Луис в нощта на петък срещу събота. При победа Колорадо ще си осигури място във финала на Западната конференция.