Брайдън Шен и Павел Бухневич отбелязаха по три гола, а Сейнт Луис Блус победи Колорадо Аваланш с 8:2 в Денвър. Вратарят с български корени Александър Георгиев, който се състезава за Авеланш отрази 22 удара, преди да напусне полето през третата част.

Шен, който също имаше асистенция, сега има четири хеттрика в кариерата си, докато Бухневич е записвал това постижение три пъти. Тори Круг записа гол и асистенция, Алексей Торопченко също се разписа и Робърт Томас добави четири асистенции за Сейнт Луис. Джордан Бинингтън направи 36 спасявания за Блус.

Кайдън Гюле бе точен 2:13 минути след старта на продължението, за да донесе успех над Монреал с 3:2 над Бостън. Ник Сузуки и Брендън Галахър бяха точни преди това за победителите. За Бостън Брад Марчанд записа гол и асистенция. Джереми Суейман спря 24 удара, но не успя да предотврати загубата.

Даниел Спронг отбеляза отбеляза решителен гол в края на втория период, за да вдигне домакините Детройт, които записаха успех с 5:4 над Кълъмбъс. Лукас Реймънд, Алекс ДеБринкат, Роби Фабри и защитникът Джейк Уолман също вкараха, а Виле Хусо направи 18 спасявания.

Уайът Джонстън събра гол и асистенция, за да изведе Далас Старс до успех с 3:2 над Уинипег Джетс, като по  този начин Старс запазиха първото място в Централната дивизия. Томас Харли и Мат Дюшен също отбелязаха за Далас. Вратарят Скот Уеджууд направи 31 спасявания, включително 15 в трети период. Коул Перфети и Брендън Дилън отбелязаха голове за Джетс. Вратарят Конър Хелбюк спря 26 изстрела.

Ник Дауд и Алексей Протас прекратиха продължителни голмайсторски суши в втори период за Вашингтон, който се наложи над Ню Йорк Айлендърс с 4:1. Алекс Овечкин откри и затвори резултата, като така се доближи до Уейн Грецки в преследването на приза за стрелец номер 1 за всички времена в НХЛ. С общо 826 гола Овечкин е на 68 от това да изравни Грецки./БТА