Лидерът в Централната дивизия Сейнт Луис надделя над  гостуващия Ню Джърси с 4:3 и записа седма поредна победа  редовния сезон на Националната хокейна лига. Дясното крило Владимир Тарасенко се отличи с гол и  асистенция за успеха на домакините, като увеличи сметката си на  девет попадения, с което заема третото място в листата на  най-добрите голмайстори от началото на сезона. Джейдън Шоурц и Александър Стеен направиха резултата  класически до началото на третата част, а Дейвид Бейкс също се  разписа.

Гостите вкараха три гола в последните 3:25 минути на мача  чрез Майкъл Райдър на два пъти и Марек Зидлицки, но за повече  нямаха сили. Питсбърг също продължи силната си серия с шести  последователен успех в лигата след 4:3 с дузпи над домакина  Уинипег. С успеха гостите излязоха на върха в Източната конференция с 19 точки, като вече изостават само на 2 точки от лидера в  лигата Анахайм. Големите звезди на Питсбърг Евгени Малкин и Сидни Кросби  реализираха при наказателните удари за победата. Брендън Сатър  се отличи с гол и две асистенции в редовното време, а вратарят  Марк-Андре Флюри завърши с 34 спасявания. За домакините Ивандър Кейн завърши с гол и асистенция, а  Ондрей Павелец отрази 32 удара, но това не беше достатъчно и  Уинипег прекъсна серия от три поредни победи.

Бостън продължи доминацията си срещу Едмънтън след успех с  5:2 в собствената си зала. Домакините нямат загуба от съперника вече в 13 поредни срещи от 17 октомври 2000 година насам. Дъги Хамилтън се отчете с гол и две асистенции, а Бостън  записа четвърта последователна победа в лигата. Едмънтън, който няма победа в "ТД Гардън" вече 18 години,  имаше аванс от 2:1, но допусна три попадения за 2:34 минути  малко след средата на третия период, а Милан Лучич окончателно  реши всичко с гол на празна врата 8 секунди преди сирената. Вратарят Крейг Андерсън отрази всичките 35 изстрела и записа втория "шътаут" за сезона и 28-и в кариерата си, а Отава  надделя над гостуващия Минесота с 3:0. Канадците отправиха само 17 удара, но Майк Хофман преодоля  два пъти Никлас Бекстрьом, а Кларк МакАртър се разписа при  числен превес.

Новобранецът Седрик Пакет вкара два гола в един мач за първи път в кариерата си и помогна на Тампа Бей да се справи с  гостуващия Калгари с 5:2. Алекс Тангей вкара в редовното време, а след това реализира  и решаващата дузпа за успеха на Колорадо над гостуващия Торонто  с 4:3. Вратарят Рето Бера се отличи с 35 спасявания за домакините. Фил Кесъл завърши с гол и асистенция за гостите. Той има  вече 18 точки от началото на сезона, с които е трети в  класацията на реализаторите. Франс Нилсен и Кайл Окпосо вкараха при дузпите, а Ню Йорк  Айлендърс победи шампиона Лос Анджелис с 2:1 като гост. Вратарят Райън Милър спаси 36 изстрела и беше с основна  заслуга за успеха на Ванкувър с 3:2 над домакина Сан Хосе.  Милър стана първият вратар с 10 победи за сезона в лигата./БТА