Серията на Бостън от 8 поредни победи в плейофите на Националната хокейна лига беше спряна от домакинско поражение с 2:3 след продължение от Сейнт Луис във втората фхинална среща аз Купа Стенли. Домакините отново бяха разочаровани от пасивността на водещите си играчи и пропуснаха домакинско предимство да поведат с 2-0 победи. Победата има особено значение за Сейнт Луис, тъй като е тяхна първа изобщо на финал за Купата Стенли. За първи път от три години насам пък среща във финалната серия се решава в продължението.
 
Карл Гунарсон вкара победното попадение за гостите в 3:51 минута на продължението, като отново отказът на тримата играчи от предни позиции да играят в защита се оказа решаващ.
 
Четири попадения паднаха през първата четвърт, като срещата стартира прекрасно за домакините. Те откриха още в 4:44 минута на мача чрез Чарли Койл, който се разписа при числено превъзходство. Гостите от Сейнт Луис изравниха с гол на Роберто Бортуцо в 9:37 минути, но само 40 секунди след това Бостън поведе с гол на Йоаким Нордстрьом. Владимир Тарасенко изравни в 14:55 минута за 2:2.
 
В следващите две части гостите играха много добре в защита и буквално неутрализираха първата нападателна тройка на Бостън- Патрис Бержерон, Дейвид Пастарнак и Брад Маршан, които успяха да отправят едва седем удара.
 
"Пропусната възможност от наша страна. Сейнт Луис след първото поражение днес бяха решили да играят много агресивно и под напрежение, но пък се затваряха добре и това не ни даде и много пространства. Като краен резултат неуспяхме да капитализираме победата от първата среща и връщаме всичко в начално положение, заяви старши треньорът на Бостън Брус Касиди.
Но думите му не бяха потвърдени от вратаря Туука Раск, който трябваше да спаси 34 шута при 37 общо изстрела срещу само 23 за неговите съотборници в атака.
 
"Сейнт Луис бяха по-добрият отбор и заслужено ни победиха. Ние бяхме разпилени, каза финландският вратар.
 
Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, финален плейоф за Купа Стенли:
 
Бостън Брюинс- Сейнт Луис 2:3 след продължение
 
Резултатът в серията е равен 1-1 победи/БТА