Пат Маруун преодоля вратаря Бен Бишъп 1:38 минути преди последната сирена и Сейнт Луис спечели с 4:3 срещу Далас, с което поведе с 2:1 победи в серията от втория рунд на плейофите в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Маруун вкара втория си гол в плейофите през този сезон, след като получи шайбата в ляво от Бишъп и се разписа с неспасяем удар. Той сложи и край на много динамични пет минути, в които и двата отбора успяха да се разпишат. Капитанът Алекс Пиетранджело вкара първия си гол в плейофите 5:36 минути преди края за 3:2 в полза на Сейнт Луис, като само минута по-рано Андрю Колиано беше изравнил за Старс. Домакините направиха това отново с попадение на Тайлър Сегин за 3:3, но Маруун реши мача в полза на Сейнт Луис 94 секунди преди сирената.

Джейдън Шуорц и Тайлър Бозак записаха по гол и асистенция за Блус, които все още нямат загуба като гости в плейофите. Те спечелиха всичките си три мача в Уинипег в първия рунд с разлика от един гол.

Новобранецът Джордан Бинингтън спаси 28 удара на вратата на Сейнт Луис. Бишъп, който е израснал в Сейнт Луис, избран от отбора в драфта и дебютирал за него в НХЛ през 2008-а, отрази 29 шайби.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), втори рунд на плейофите:

Далас - Сейнт Луис - 3:4

* Сейнт Луис води с 2:1 победи в серията./БТА