Минесота Уайлд разби Нешвил с 8:4 и ги изхвърли от сметките за участие в плейофите. Марк-Андре Бержерон вкара два гола за победителите, които обаче също не успяха да намерят място във втората фаза. За тях беше важно Анахайм да загуби от Далас, но

Патоците биха с 4:3 след изпълнение на дузпи. Така кръг преди края осемте тима на Запад са ясни, докато последното 8-о място на Изток все още е под въпрос.

Защитникът Денис Гребешков се отличи с три асистенции при успеха на Едмънтън с 5:1 над Калгари в канадското дерби на Запад, като победата не промени кой знае колко съдбата и на двата тима. Домакините отдавна са отпаднали, докато Пламъците са сигурни за втората фаза. За Калгари обаче имаше отличната възможност да свали Ванкувър от 1-ото място Северозападната дивизия, съобщи БТА.

Сейнт Луис се класира за първи път за участие в плейофите от четири години насам, след като надигра с 3:1 на собствен терен Калъмбъс. Засега Сейнт Луис заема 7-ото място на Запад, а два гола за домакините вкара 36-годишният ветеран Кийт Ткачък. Първи мач след близо двумесечно отсъствие за Кълъмбъс направи шведският им нападател Фредрик Модин, който лекуваше травма в коляното.

Ветераните Скот Нидермайер и Теему Селане измъкнаха Анахайм от угрозата да отпадне в редовния сезон. Първият реализира гол и асистенция за успеха с 4:3 след дузпи над Далас, а финландецът вкара победната дузпа.

Резултатите от срещите играни в НХЛ тази нощ:

Нешвил – Минесота 4:8
Кълъмбъс – Сейнт Луис 1:3
Калгари – Едмънтън 1:5
Далас – Анахайм 3:4