Сейнт Луис загуби с 3:4 с дузпи в залата на Чикаго и пропусна възможността да оглави класирането в Централната дивизия на Националната хокейна лига два мача преди края на редовния сезон. Гостите наваксаха пасив от 1:3 в третата част, като Тайлър Бозак изравни 39 секунди преди края.

Владимир Тарасенко се отличи с гол и асистеция при попадението на Давид Перон, но при дузпите единствено Джонатан Тейвс вкара и донесе успеха на Чикаго. Тейвс се разписа и в редовното време с рекордния в кариерата си 35-и гол в рамките на един сезон.

Капитанът на домакините Патрик Кейн завърши с гол и асистенция и подобри личното си постижение на 107 точки. Артьом Анисимов също реализира, а вратарят Кам Уорд отрази 37 шайби. Чикаго няма шансове да се класира за плейофите, а Сейнт Луис е на точка зад лидерите в дивизията Уинипег и Нешвил.

Вратарят Хенрик Лундквист от Ню Йорк Рейнджърс направи 27 спасявания, но не успя да запише 450-а победа в кариерата си след 1:4 от гостуващия Отава. Канадците, които са последни в лигата, спечелиха едва за трети път в последните си 12 гостувания. Брейди Ткачук се отличи с гол и асистенция, а Зак Смит, Боби Райън и Брайън Гибънс също реализираха. Лиас Андерсон вкара за домакините.

Анахайм надделя над гостуващия шампион на Западната конференция Калгари с 3:1. Новобранците Сам Стийл и Макс Джоунс се разписаха, а Райън Гецлаф също вкара при завръщането си на леда, след като пропусна предишните четири мача заради болки в гърба. Дерек Райън беше точен за канадците, а с асистенцията си при попадението Джони Годро вече има 98 точки през кампанията. /БТА