Тайлър Сегин вкара три минути след началото на продължението и Антон Худобин отрази 45 удара за победа на Далас Старс с 4:3 срещу Тампа Бей Лайтнинг в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Тайлър Джонсън пропусна удар от упор в атака на Лайтнинг в допълнителната част, а Александър Радулов овладя шайбата и я подаде към Сегин. Той пък бе оставен сам по лявото крило и изпрати нисък удар в далечния ъгъл на вратата на Андрей Василевски. Така Далас спечели срещата и зае третото място в Централната дивизия.

Радулов, Радек Факса и Джейсън Дикинсън също вкараха за Старс, а Худобин направи още едно ключово спасяване срещу Яник Гурде при ситуация двама на един в последната третина.

Михаил Сергачов, Алекс Килърн и Онджей Палат вкараха головете за Лайтнинг, докато Василевски спаси 16 удара. Никита Кучеров, който е действащият носител на приза за най-полезен играч, завърши с една асистенция след слабия мач срещу Отава във вторник, когато бе изпратен на пейката за последната третина от редовното време и продължението.

Матю Барзал вкара в редовното време и дузпите при победа на НЙ Айлъндърс с 3:2 срещу Бостън. Джордан Ебърли също бе точен при свободните удари за нюйоркчаните, а Давид Пастърнак вкара единствения гол за Брюинс. Опитът на Брад Марчанд за изравняване пък бе спрян от Семьон Варламов, който спаси други 27 удара за първата победа на Айлъндърс срещу Бостън в последните осем мача помежду им.

Андерс Бьорк и Тори Круг вкараха головете за Бостън, който няма победа в последните си четири домакинства и седем от осем мача като цяло. Джони Бойчук пък се разписа за първи път от 21 мача за Айлъндърс, след като бе точен от синята линия за 1:1 във втората третина.

Бостън все още има огромна преднина в Атлантическата дивизия. Брюинс вече водят с 11 точки на Бъфало, след като Джеймс ван Риймсдайк вкара два гола и Филаделфия спечели с 6:1 срещу Сейбърс. На второ място в дивизията вече е Монреал с 10 точки пасив, след като Макс Доми вкара в продължението за победа на Хабс с 4:3 срещу Калгари.

Каролина остана на две точки зад Айлъндърс на третото място в Столичната дивизия, след като Андрей Свечников вкара голове през 77 секунди за победата с 3:1 срещу втория в Централната дивизия - Колорадо.
Аризона пък остана пред Лас Вегас в Тихоокеанската дивизия, въпреки че загуби с 5:8 срещу Минесота. Маркъс Фолино, Ерик Стаал и Марс Зукарело завършиха с по гол и две асистенции за Уайлд, които спряха серията си от три поредни загуби.

Лас Вегас се изравни с Аризона по точки след загубата си с 4:5 след продължение срещу Ванкувър. Крис Танев бе точен 1:30 минути след началото на допълнителната част, а Елиас Петерсон отбеляза два гола във вратата на съперника. /БТА