Даниел Седин записа хеттрик за победа на Ванкувър с 6:0 над Колорадо в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), но канадският тим понесе тежък удар. Носителите на трофея на президента от миналия сезон ще трябва да играят дълго време  без стража си Роберто Луонго, който получи удар в брадичката и напусна леда във втората третина. Канадците, които са спечелили 16 мача от началото на сезона, останаха без Луонго при резултат 1:0 в своя полза, като стражът беше отразил 13 шайби. Това обаче не повлия лошо на отбора и неговият заместник Кори Шнайдер спаси други 20 удара към вратата на домакините. Напускането на Луонго амбицира и нападението на Ванкувър, което стигна до пет други гола, четири от които паднаха в последната третина на мача. Тогава головете "валяха" през атака и бяха записани само в рамките на четири минути.

Победата остави Минесота на второ място в класирането на Северозападната дивизия. Лидер е отборът на Минесота, който победи Сан Хосе с 2:1 и запази аванса си от шест точки срещу преследвача Ванкувър, както и трите точки преднина срещу Чикаго на върха в Западната конференция на НХЛ. Това прави Минесота лидер в генералното класиране на шампионата.

Брайън Литъл вкара победен гол в последната третина, а Ондрей Павелец спаси 39 шайби при успех на новаците от Уинипег с 2:1 срещу шампиона Бостън. Мечоците допуснаха първа загуба в редовното време от 29 октомври насам, с което прекъснаха отличната си серия. От тогава насам Бостън спечели 29 от 30 възможни точки.

Дейвид Бекс и Алекс Стийн вкараха голове при числено предимство за победа на Сейнт Луис срещу Детройт в друг мач от вечерта. Благодарение на тези две попадения, Сините преодоляха антирекорда от осем вкарани гола при 87 възможности с човек повече на леда от началото на сезона.