Група ски учители от Сдружението на витошките ски и сноуборд учители протестира днес срещу „дискриминацията, която се извърша срещу” тях от страна на БФСки и фирмата „Витоша Ски АД”.

Няколко от учителите бяха излезли пред хижа „Алеко” във Витоша с огромен плакат, на който пишеше: „Уважаеми медии, смеете ли да отразите истината за това, което наистина се случва на Витоша?”.

Председателят на сдружението Емануил Манчев пък заяви пред БГНЕС: „Проблемът е много интересен. На Витоша има 10 ски училища извън училището на оператора, който поддържа ски съоръженията. Спрямо нас има дискриминация за картите за лифта. Дневната карта е по-скъпа, а сезонната пет пъти по-скъпа”.

„На учителите не се дава достъп за издаването на карти. Операторът има специални изисквания към това кой може да получи карта”, разкри още той.

Според Манчев, БФ Ски е задължила сдружението да се присъедини към нея, за да може да получава карти за лифта.

„Фирмата “Витоша Ски Ад” е свързана с БФ Ски, която преди около месец направи направление отделно от нас за професионални ски учители и инструктори. Изискването им е да се присъединим към тях. Това е дискриминация, все пак и ние работим с деца на София и то много. 10 училища сме”, каза още Манчев.