Отборът на САЩ постигна най-слабия си резултат в класирането по медали на Зимни Олимпийски игри от 20 години насам. А председателят на Олимпийския комитет на страната заяви, че ще бъде направен задълбочен и детайлен анализ на представянето, за да не се повтаря повече.

Норвегия победи драматично Германия в крайното класиране по медали

САЩ завърши Игрите с общо 23 спечелени медала- 9 златни, 8 сребърни и 6 бронзови. Това е най-слабото представяне на тима от 1998-а година насам- четири години преди домакинството в Солт Лейк Сити. Точно преди Игрите през 2002-а година стартира и програмата за издигане на нивото на зимните спортове.

На пресконференция за журналистите отговорникът по представянето на спортистите Алън Ашли заяви, че е наясно с факта колко е голямо разочарованието. САЩ тръгнаха с програма за Пьончан, според която трябваше да бъдат спечелени 37 медала. Долната граница, под която не биваше да падат, беше фиксирана на 25 отличия. Но според Ашри има база за надграждане, защото доста техни състезатели са са завършили 4, 5-и или 6-и в своите дисциплини./БТА