Кол Коуфийлд се разписа в допълнителния период за победата на САЩ с 4:3 над домакина Чехия след продължение в мач от група "В" на световното първенство по хокей на лед за младежи до 20 години. Американците, които са лидери в групата с 8 точки, се класираха за четвъртфиналите.

Шейн Пинто, Артур Калиев и Джак Дръри също бяха точни в полза на победителите, които изоставаха в резултата с 1:2 след края на първия период от мача. Либор Забрански се отличи с две попадения за чешкия състав, а съотборникът му Пьотър Кайка също се разписа във вратата на американците. Чехия има актив от 4 точки до момента.

Канада победи с 4:1 Германия в другата среща от тази група и също се класира за директните елиминации в турнира. Нолан Фоте, Лиъм Фоуди, Калън Адисън реализираха за "кленовите листа", а Ти Деландреа се отличи с попадение и асистенция.

Яник Валенти отбуляза почетния гол в полза на Бундестима. Канада е с 6 точки на второ място в групата, докато Германия има само 3 точки на петата позиция.

В група "А" Швейцария разгроми Словакия със 7:2, докато Швеция се наложи над Казахстан с 6:2. Швеция, Швейцария, Словакия и защитаващият титлата си отбор на Финландия вече си осигуриха участие на четвъртфиналите, които ще бъдат изиграни на 2 януари. /БТА