Международна среща на жените лидери в сноуборда предстои в Банско между 10 и 13 април. Едно уникално събитие, което се случва за първи път в България и ще събере на едно място водещи фигури, играещи значима роля за облика на световната женска сноуборд сцена.

Планинският курорт ще посрещне едни от най-големите имена в спорта, сред които най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова. Ще участва и олимпийската шампионка Анна Гасер.

Това е събитие, следващо естествения ход на бързо развиващата се сноуборд култура у нас и е доказателство за значимостта на страната ни на световната сцена, съобщават организаторите. Срещата ще има два основни фокуса. От една страна ще се обърне внимание на изключително важната в последните години тема за устойчивост в производството като водеща политика при опазването на околната среда, а от друга страна ще бъде засегната темата за лидерството на жените и тяхната роля в бизнеса.

Домакин на събитието е Дона Карпентър, която от години работи за облика на сноуборд индустрията и мястото на жените в нея.