Сани Жекова ще пътува за САЩ и ще участва на X-games като това ще бъде последното й състезание преди Олимпиадата. Миналата година българската звезда в сноуборда бе на почетната стълбичка на състезанието, на което сега ще бъдат всички най-големи звезди в този спорт. Президентът на БФСки Цеко Минев обяви още, че алпийците продължават по програмата си до Сочи независимо, че заради отменените стартове с Световната и Европейската купи има разбъркване. Бегачите и Владимир Зографски ще бъдат по същия начин.

Биатлонистите ни пък ще се приберат до родината само за един ден непосредствено преди отпътуването за Сочи. Това каза председателят на БФБиатлон Екатерина Дафовска. Оилмпийската ни шампионка сподели още:

„Състезанията от Световната купа свършиха и сега тимът ни ще бъде на лагер в Австрия. Знам какво е да имаш големи очаквания и за това аз няма да искам от тях и няма да имам към тях големи очаквания! Те не отиват за първи път на Олимпиада и знаят какво е. Много добре са подготвени и им пожелавам нулите, които изстреляха преди два дни, да ги повторят и в Сочи!”.

„Всички разговори относно бюджета с ММС са на финала. Нашите състезатели над 150 дни в годината са на подготовка в чужбина. Самата подготовка и пътувания са изключително паричноемки! Зимни спортове без големи пари няма! Без държавна политика няма как да се случи!”, коментира президентът на БФСки Цеко Минев. Какво още каза той по отношение на парите в зимните спортове, чуйте в прикачения файл.