Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова спечели малкия финал в бордъркроса от Световната купа в Канада, надделявайки над представителката на домакините Доминик Малте, Гезине Залфелд (Германия) и Дебора Антонио (Франция).

Българката успя да триумфира, въпреки трудното трасе и множеството се отказали състезателки. Днес е почивен ден за Сани, в който тя се съгласи да сподели впечатленията си за надпреварата пред Гонг.

„Трасето беше много трудно и технично, но още от самото начало се чувствах много добре и имах доста добри постижения на тренировките. Нямах сериозни падания и контузии. В квалификациите карах много силно и постигнах пето време с лека грешка в единния манш”, коментира Жекова.

„В елиминациите в общи линии бях лидер във всичките серии с изключение на тази за големия и малкия финал, когато за съжаление се сблъсках с представителката на Франция и загубих много скорост. Останах трета и не успях да продължа за големия финал. Хубавото все пак е, че спечелих малкия финал и постигнах това пето място с едно много силно каране и сериозна доминация над останалите”, продължи тя.

„Трасето беше много трудно вчера и 50% от участничките в тренировките нямаха възможност да завършат в квалификациите. Някои от тях се отказаха изобщо да стартират. Добре е за нас, че се справихме безпроблемно в общи линии”, каза още Сани Жекова.