Водещата ни сноубордистка и надежда за медал от Олимпиадата във Ванкувър Сани Жекова зае престижното четвърто място в бордеркроса за Световната купа във Вейсоназ (Швейцария).

22-годишната софиянка спечели убедително четвъртфиналната си серия. В първия полуфинал Жекова се нареди втора след водачката за голямата световна купа Маеле Рикер (Канада). Българката обаче остави зад себе си на трета позиция сребърната медалистка в дисциплината от Олимпиадата в Торино’06 Линдзи Джакобелис (САЩ).

Второто място прати Сани на големия финал. В него тя остана четвърта, а победата взе Таня Фриеден (Швейц). С класирането си днес Жекова вече е осма за голямата световна купа с 1840 т, а водачка е Рикер с 2960.

В подреждането за малкия кристален глобус в бордеркроса Жекова е пета с 1840 т, а водачка е Рикер с 2960 т. Днешното класиране е второ по сила за Сани през сезона в дисциплината. На 12 септември в Чапелко (Арж) българката се нареди на второ място.

Днешният старт бе под №69 за Световната купа за Жекова, от които тя има 5 подиума (3 втори места на бордеркрос, едно трето на паралелен гигантски слалом и едно трето на бордеркрос). За Олимпиадата във Ванкувър Сани има спечелени квоти в бордеркроса и паралелния гигантски слалом.