Французойката Сандрин Обер спечели своята втора победа през този сезон в старт за Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като финишира първа в слалома в Загреб. След първия манш Обер остана 4-а, но с фантастично каране във втория тя завърши като победител с време 2 минути, 0.36 секунди на пистата Цървени спуст. Лидерката в първия манш Катрин Цетел от Австрия остана на втора позиция в класирането с време 2:00.79.

По-малката сестра на Мария Рийш- Сузане, се нареди на 3-а позиция след 7-о място в първия манш, информира БТА. Тя успя да завърши с 2:01.10, след като само за втория манш времето й беше второ най-добро. Сестра й Мария се класира веднага след нея- на 4-о място с 2:01.33 минути.

За Обер днешната победа е четвърта в кариерата й изобщо, а тя я изкачва на върха в класирането за малката световна купа само в слалома- 316 точки от четири старта. Мария Рийш е 2-а в малката световна купа с 293, а Зарка Захробска от Чехия е трета с 253.

Въпреки че днес не успя да се качи на подиума, Мария Рийш е лидер в генералното класиране за Световната купа с 599 точки. Носителката на Световната купа от миналата година Линдзи Вон, която се контузи, остава на 2-о място с 594 точки, а Катрин Цетел се нарежда 3-а с 569.