Микаел Гранлунд вкара 37 секунди след началото на продължението и Сан Хосе Шаркс заличи пасив от четири гола за победа с 6:5 като гост на Детройт Ред Уингс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Сан Хосе губеше с 0:4 във втората третина след четири попадения за Детройт в рамките на 4:35 минути, но Шаркс отговориха с четири шайби от своя страна до края на частта. Детройт поведе отново 6:40 минути преди края на мача с гол на Дилан Ларкин, но Сан Хосе извади вратаря за допълнителен нападател и успя да изравни чрез Томаш Хертл 89 секунди преди сирената.

Нико Щурм и Хертл отбелязаха по два гола за Шаркс, които спечелиха втори пореден мач след продължение. Михаел Расмусен вкара два пъти за Детройт, а останалите три бяха дело на Клим Костин, Лукас Реймонд и Ларкин.

Рууп Хинтц вкара два пъти в последната третина и Далас Старс спря серия от две поражения с 5:4 срещу Вашингтон Кепитълс след дузпи. Тайлър Сегин и Мейсън Марчмънт също се разписаха за Старс, които изоставаха с гол в три отделни случая.

Скот Уеджууд направи три спасявания при дузпите, а Джейсън Робъртсън вкара единствения гол за успеха.

Роденият в България руски национал Александър Георгиев отрази 24 удара за Колорадо Аваланч, който отстъпи с 2:4 на Уинипег Джетс в друг мач от редовния сезон. Кайл Конър го преодоля два пъти, а Джош Морисей и Адам Лоури също се разписаха за успеха на Джетс.

Точни за Колорадо бяха Нейтън Маккинън и Йоел Кивиранта.

Куентън Байфийлд вкара два гола и подаде за още един, а Кам Талбът спаси 24 удара при победа Лос Анджелис Кингс с 4:0 срещу Монреал Канейдиънс. Това бе 11-и пореден успех като гост за Лос Анджелис, което е нов рекорд на старта на сезон.

Анже Копитар записа три асистенции, а Тревър Муур вкара един гол и двамата продължиха сериите си от мачове с точки в гостувания до 11 за всеки. Те са едва втората двойка играчи в историята на НХЛ с подобно постижение, присъединявайки се към членовете на "Залата на славата" Уейн Грецки и Яри Кури (12 поредни мача през 1984/1985 с Едмънтън Ойлърс).

Дрю Даути вкара в трети пореден мач и записа асистенция за Кингс, които изпревариха състава на Бъфало от 2006/2007 в класацията за поредни победи в гостувания на старта на редовен сезон./БТА