Логън Кутюр вкара два гола и подаде за още един при победата на Сан Хосе с 4:1 срещу Лос Анджелис в битка за първото място в Тихоокеанската дивизия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Успехът в сряда вечер остави Акулите начело на дивизията с актив от 29 точки, следвани от Анахайм и Едмънтън с по 26.

Райън Карпентър вкара първия си гол в НХЛ, а Кевин Лабан отбеляза четвъртото попадение за Акулите, които спечелиха последните си пет гостувания в Лос Анджелис. Кутюр и Карпентър пък се разписаха в рамките на 30 секунди в последната минута на първата третина, а Кингс не успяха да отговорят на тези два гола до края на мача.

Дъстин Браун оформи крайния резултат с гол за отбора от Лос Анджелис, който прекрати серията си от пет поредни победи в НХЛ. Това е и първа домакинска загуба за Кингс от над месец насам.

Андерс Лий се разписа 27 секунди преди сирената за победа на Ню Йорк Айлъндърс с 5:3 срещу защитаващия купа "Стенли" отбор на Питсбърг. Томас Хики изпрати шайбата към мрежата на Пингвините, но тя промени траекторията си от стика на Лий и попадна зад Мат Мъри за 4:3 в полза на домакините от Ню Йорк. Питсбърг все пак остава втори в конференцията, докато Айлъндърс са последни.

Фреди Хамилтън и Крис Верстеег вкараха два гола в първата минута за победа на Калгари с 3:0 над Торонто. Мат Стаян отбеляза третото попадение във вратата на Кленовите листа малко преди края на първата третина, а Калгари зае еднолично петото място в Тихоокеанската дивизия. /БТА