Лидерът в НХЛ до момента- отборът на Сан Хосе Шаркс, продължава с победната си серия и записа 8-и пореден успех при 5:2 срещу Торонто. Джо Торнтън вкара гол и подаде три асистенции във фантастичния първи период на мача, който им осигури и победата. Дивайн Сетогучи, Дан Бойл и Марк-Едуард Власич също вкараха до 17:07 минута. Така след 25 мача отборът има най-добрия старт в Лигата в историята с 23 победи и 4 загуби (1-ата след продължения) и неслучайно си спечели прозвището в медиите Шарк Танк.

Със същия актив е бил и Монреал Канейдиънс през далечната 1943/1944 година. Филаделфия се наложи с 4:3 над Тампа Бей с продължение, като две попадения за победителите отбеляза Майк Ричардс, включително и във 2:02 минута на допълнителното време. За Тампа Бей Това е пета поредна победа, а домакините пропуснаха да спечелят още в редовното време, след като пропуснаха дузпа 16 секунди преди финалната сирена. Ударът на Райън Малоун обаче излезе в аут. Джеф Картър вкара другите два гола за домакините, както и подаде за още един.

С по гол и асистенция за успеха на Флорида Пантърс с 5:3 над Вашингтон се отличиха Радек Дворжак, Виле Пелтонен и Грегъри Кембъл, а вратарят Крейг Андерсън направи най-доброто си постижение в НХЛ през сезона, спасявайки 23 удара. 5:11 минути преди края на срещата Андрей Костицин донесе победата на Монреал с решителния си гол срещу Атланта. Домакините влязоха в третата час с аванс от 3:0, като и четвъртото попадение беше на руснака.

След това обаче гостите върнаха три попадения и счупиха клубния рекорд за най-много попадения за най-кратко време. Те нанизаха три шайби само в рамките на 59 секунди, като Рон Хейнси се разписа два пъти, а Крис Торнбърн- веднъж. След това Костицин и Робърт Ланг възстановиха аванса на домакините от два гола, преди Уилямс да фиксира крайното 5:4. Финикс Койотис събра 24 точки вече, след като се наложи в своята зала в Глендейл с 4:2 над Лос Анджерис.

Два гола в рамките на три минути отбеляза Енвер Лисин, а Шейн Даун и Мартин Ханцал също се разписаха. Резервният им вратар Микаел Телквист, който беше днес в рамката, спаси пък 32 удара. В Калгари местният отбор падна с 1:3 от Далас Старс, като Дейвид Мос изравни за домакините в 21:44 минута. Преди това Тоби Петерсон беше дал аванс на звездите, а през втората и третата част по едно попадение добавиха Фабиан Брунстрьом и Луи Ериксон. Марти Турко направи един от най-добрите си мачове през този сезон на вратата на Далас и спаси 36 удара.

Резултати:

Вашингтон- Флорида 3:5

Филаделфия- Тампа Бей 4:3 след продължение

Монреал- Атланта 5:4

Финикс- Лос Анджелис 4:2

Калгари- Далас 1:3

Сан Хосе- Торонто 5:2