Сан Хосе победи като гост Бостън с 5:2 в сблъсъка между първите два отбора във временното класиране в редовния сезон на НХЛ.

Патрик Марло, Милан Михалек и Джо Торнтън реализираха три гола за 6:16 минути в третата част, за да донесат успеха на гостите, които са лидери в Западната конференция с 81 точки от 51 мача.

Бостън, който е лидер на Изток и в лигата с 85 точки от 55 мача, имаше аванс от 2:1 след първите 40 минути с два гола на Милан Лучич. В последната третина обаче Сан Хосе стигна до пълен обрат.

Роб Блейк и Майк Гриър също се разписаха за гостите. Марло записа и две асистенции, Райън Клау се отличи с три завършващи подавания, а вратарят Евгени Набоков отрази 28 шайби за победителите.

Бостън пък загуби за първи път в редовното време след 28 мача, след като водеше в резултата след първите две части.

Павел Дацюк и Хенрик Зетеберг завършиха с по два гола и асистенция за успеха на Детройт над Нешвил като гост с 5:3. Мариан Хоса също се разписа за шампионите, а бранителят Брайън Рафалски се отличи с три асистенции. Джоел Уорд вкара две попадения за домакините, а Радек Бонк завърши с гол и асистенция. Вратарят Пека Рине направи 46 спасявания, но и това не помогна. Детройт е трети в лигата със 79 точки от 54 мача.

Дан ЛаКоста отрази всичките 31 удара към вратата си за първия мач без допусната шайба в кариерата си при победата на Кълъмбъс над гостуващия Колорадо с 3:0. Андрю Мъри, Джейсън Уилямс и Фредрик Модин се разписаха през третата част за успеха.

Джак Джонсън вкара единственото попадение при дузпите, а Лос Анжелис се наложи над домакина Ню Йорк Айлендърс с 4:3. Уейн Симъндс, Анзе Копитар и Александър Фролов бяха точни в редовното време за гостите. Дъг Уейт, Тим Джакман и Анди Хилбърт се разписаха за домакините, а вратарят Ян Данис отрази 36 шейби, но и това не помогна да бъде избегнато третото поредно поражение.

С второто си попадение в мача 62 секунди преди края на продължението Рихард Зедник донесе победата на Флорида над гостуващия Торонто с 5:4. Домакините преодоляха дефицит от три гола и стигнаха до десетата победа в последните си 16 мача.

Матс Сундин се разписа два пъти за успеха на Ванкувър над Сейнт Луис с 6:4 като гост.


Резултатите от НХЛ:

Бостън - Сан Хосе 2:5

Ню Йорк Айлендърс - Лос Анжелис 3:4 (след дузпи)

Кълъмбъс - Колорадо 3:0

Тампа Бей - Атланта 1:3

Флорида - Торонто 5:4 (след продължение)

Нешвил - Детройт 3:5

Сейнт Луис - Ванкувър 4:6