Сан Хосе се класира за финала в Западната конференция на НХЛ, след като спечели седмия мач срещу Колорадо с 3:2. Така "акулите" от Калифорния след 4-3 победи ще спорят със Сейнт Луис Блус за място във финала за Купа Стенли.

Джо Павелски направи впечатляващо завръщане след контузия в главата, след като се отличи с гол и асистенция през първата третина за победителите. Той се контузи още по време на срещата с Лас Вегас в първия кръг, но днес не само вдъхнови отбора, но и буквално разгорещи феновете с активната си игра.

Йонас Донской вкара третото попадение за домакините в 12:37 минута на втория период и прекъсна сушата си от 39 мача без отбелязан гол. Вратарят им Мартин Джоунс пък спаси 27 удара, 14 от които в третата част на мача.

Томас Хертъл направи 2:0 за Сан Хосе в 11:35 минута, а гостите намалиха 7 секунди преди края на първата част чрез Мико Рантанен. Второто попадение за тях беше дело на Тайсън Джост в 51-ата секунда на третата третина, но това беше крайно недостатъчно да играят финал в Конференцията за първи път от 2002-а година насам.

Колорадо трябваше да загуби за една цяла част звездата си Нейтън Маккинън, който напусна в началото на първия период от мача заради травма в рамото, след което му беше поставена инжекция и се върна на леда. Макар е непълноценен, през втората третина той създаде няколко добри атаки на Лавината, а с негова асистенция падна и второто тяхно попадение в началото на третия период. В последните 10 минути гостите натиснаха здраво, за да стигнат до равенство и продължения, но Сан Хосе успя да удържи преднината.