Албена Денкова боядиса косата си в медно червено за стартиращото идната седмица в Токио световно първенство по фигурно пързаляне. За нея и Максим Ставийски това е последната изява на голямо първенство и амбицията им е да завършат достойно кариерата си на леда с медал, при това златен. Битката ще е жестока, защото пет двойки се целят в първото място.

Албена иска публиката да запомни танцът на българската двойка, ето защо дуетът ни залага на нови костюми. Денкова ще играе задължителната румба с оранжева рокля, косата й ще бъде с палави къдрици. За оригиналната програма Албена ще заложи на по-строг силует в червено-черен костюм в стил Стендал. Истинската изненада ще бъде във волната програма, когато на леда Албена ще излезе във феерична бяла рокля с искрящ златен кръст отпред.

Албена и Макс са от вчера в Токио и дори направиха първа тренировка на японска земя. Двамата се чувстват отлично и са готови за поредната битка със съдиите. За разлика от европейското във Варшава през януари сега ще има български рефер при танците-Рая Бакалова. Освен нея на Световното ще съдийстват още Николай Янев и Александър Пенчев.

Реферите заедно с Христина Василева при жените и Найден Боричев при мъжете летят призори за страната на изгряващото слънце.