Албена Денкова и Максим Ставийски излизат първи на леда от най-силните дуети в задължителната румба-първия танц на Световното в Токио по фигурно пързаляне, което официално стартира утре - 20.03.2007. Състезанието започва в 5 сутринта българско време, а нашата двойка е 14-та, което означава малко след 6 ще излезе на леда. Общо пет дуета претендират за златото в Япония, Албена и Макс са наясно, че ще бъде много трудно да дублират титлата, но тяхната стратегия както винаги е да играят за публиката - още повече, че в страната на изгряващото слънце те са изключително популярни.

„Спокойни са. Чувстват се добре, важното е, че са здрави. Естествено руската двойка вече лобира сериозно сред съдиите, но Албена и Макс са свикнали. Искат да завършат достойно кариерата си с медал. Мисля, че е възможно. Ще атакуват и титлата.”-сподели за Гонг майката на Албена-Силвия Цветанова.


Освен със стартовата позиция, каръкът на двойката ни продължи и при тегленето на жребия за съдиите. Българският рефер при танците Рая Бакалова не попадна сред 12-те за румбата, което допълнително ще усложни задачата на Албена и Макс. През годините обаче те доказаха, че са бойци. Последното им голямо състезание трябва да запомним с най-красивия танц, дано го покажат! Въпреки всичко!