Руснакът Александър Болшунов записа първа победа в кариерата си за Световната купа по ски-бягане, след като триумфира в масовия старт на 15 километра класически стил от финалите в шведския зимен център Фалун.

21-годишният Болшунов, който спечели три сребърни и един бронзов медал на Олимпийските игри в Пьонгчанг през миналия месец, беше най-бърз по трасето и финишира за 36:59.8 минути.

Той изпревари с 1.3 секунди представителя на домакините Кале Халфварсон, който записа най-доброто си класиране в индивидуално състезание от края на ноември 2016 година насам.
Трети на 3.1 секунди завърши италианецът Франческо Де Фабиани и за четвърти път в кариерата си се качи на подиума в състезание от Световната купа.

Надпреварата беше изключително оспорвана, като първите 27 се събраха в рамките на 15 секунди. Световният първенец Иво Нисканен (Финландия) завърши 27-и на 14.9 секунди.
В борбата за големия Кристален глобус лидерът Йоханес Клаебо от Норвегия се нареди 22-и с изоставане от 13.6 секунди.

Швейцарецът Дарио Колоня се класира шести на 5.6 секунди, а световният вицешампион в дисциплината Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия) финишира осми на 6.3 секунди.

Клаебо остана на върха в генералното класиране с 1397 точки преди последния старт от сезона утре в преследването на 15 километра свободен стил. Колоня вече е втори с 1148 точки, а Сундби е трети с 1146 точки. /БТА