Руският дебютант Марк Кондратюк спечели титлата при мъжете на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Талин (Естония). 18-годишният фигурист изигра страхотна волна програма, в която изпълни три четворни скока и два тройни аксела. Така той получи оценка от 187.50 точки и триумфира с общ сбор от 286.56 точки. За Кондратюк това е втора титла за сезона, след като през декември стана и шампион на Русия.
 
Втори се нареди италианецът Даниел Грасъл с 274.48 точки, който беше едва пети след кратката програма, а бронзовото отличие спечели Денис Василиевс от Латвия с 272.08 точки.
 
Другите двама представители на Русия се провалиха и останаха извън тройката. Лидерът след кратката програма Андрей Мозальов получи едва шеста оценка за волната и се класира четвърти с 265.69 точки, а Евгени Семененко завърши на пета позиция с девета оценка за волната програма.
 
Марк Кондратюк донесе втора титла на Русия от шампионата, след като Анастасия Мишина и Александър Галямов снощи триумфираха при спортните двойки.
 
Европейското първенство в Талин завършва утре с волната програма при танцовите двойки и при жените, където ще стартира шампионката на България Александра Фейгин.