Русия защити титлата си на световното първенство по хокей на лед. В повторение на финала от надпреварата в Квебек през миналата година, възпитаниците на Вячеслав Биков победиха Канада с 2:1.

Северноамериканците имаха превъзходство, но вратарят Иля Бризгалов беше на висота и отрази 37 шайби, с което отчая съперника.

Канада откри резултата в шестата минута. Шейн Доун с отличен пас намери Джейсън Спеца на чиста позиция и той не пропусна.

Русия изравни след малко повече от 13 минути игра при числен превес. Олег Саприкин отклони силен удар на Витали Атюшов и шайбата спря в мрежата на Дуейн Ролосън.

Александър Радулов донесе титлата на "Сборная" с попадение 5:30 минути преди края на втората част. След бърза контра той получи пас от Константин Горовиков сам срещу Ролосън и не пропусна.

В последните 68 секунди на двубоя канадците извадиха вратаря си и заиграха с човек повече на леда, но и това не помогна.

Руснаците отправиха едва 17 удара към вратата на съперника, но това се оказа достатъчно за трофея, който бе връчен лично от президента на МОК Жак Рох.

Така Сборная спечели 25-а титла в историята и изпревари Канада, който има една по-малко.