Само час след края на оригиналния танц при двойките на Световното първенство по фигурно пързаляне, едно от най-авторитетните издания в Русия Газета.ру излезе със заглавието „Земетресение в ритъм на танго”.

В статията се посочва, че за разпределението на местата след днешната програма, основна роля са изиграли нюансите, тъй като видимо нито една от челните двойки не е допуснала груба грешка.

Според Газета, зрителите в Токио са имали възможността да се насладят на великолепно зрелище.

Що се отнася до изпълнението на световните шампиони Албена Денкова и Максим Ставийски в материала е посочено също, че аржентинското им танго е направено специално за тях от работещия в знаменития лондонски „Ковънт Гардън” виртуоз с цигулката - Васко Василев.

В материала си руският журналист отбелязва: „Тангото, което идеално пасва на характера на българите, изведнъж засия с нови нюанси. Без съмнение с изявите си в Япония Албена и Максим направиха своята заявка за нова титла от първенството на планетата.”

Спортисти номер 1 на България за 2006 година водят във временното класиране след втория танц в Токио. На много малка разлика след тях се намира дуетът на Канада Мари Франс Дюброа и Патрис Лозон, а трети са американците Танит Белбин и Бенджамин Агосто.

Волният танц на дуетите е насрочен за утре, а българите ще излязат предпоследни на леда под стартов номер 23.