Треньорите на националните отбори по биатлон на Русия и Украйна възнамеряват да подадат протест за резултатите от преследването при мъжете, което се проведе по-рано през деня. Основания за атестацията са грешките на съдиите на Олимпиадата, заради които някои състезатели са тръгнали на старта по-рано или по-късно от необходимото. Не е ясно дали двете страни ще подадат един общ протест.

На старта при преследването, канадецът Жан Филип Легелек започна надпреварата с 37 секунди по-рано, отколкото трябваше. След края на надпреварата към времето на биатлониста бяха прибавени 37 секунди и той зае 11-о място.

Както информира Associated Press, организаторите на Олимпиадата са допуснали сериозни грешки и в женското преследване.

Шведката Ана Карин Олофсон-Зидек тръгнала 14 секунди по-късно. Спортистката призна, че по тази причина тя била прекалено изнервена в първата част от дистанцията. Шведката финишира шеста и заради това от щаба й обявиха, че също ще подадат протест. Малко по-късно организаторите на Игрите свалиха 14 секунди от времето на състезателката, поради което тя зае четвърто място в подреждането, а шведите се отказаха от жалбата си.